На фото: Пет Райдер. Джерело: скріншот з відео

США стежитимуть за ймовірним переміщенням військових КНДР до України, — Пентагон

У Сполучених Штатах Америки заявили, що Пентагон буде стежити за ймовірним відправленням північнокорейських військових для допомоги Росії у війні з Україною.

Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер, коментуючи повідомлення про те, що нібито інженерний підрозділ армії КНДР буде відправлений до окупованого Донецька.

"За цим безперечно варто стежити. І ми бачили, яких втрат зазнали російські війська. Так, знову ж таки, за цим ми стежитимемо", — наголосив він.

Варто зазначити, що 19 червня Москва та Пхеньян уклали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Згідно з ним, у разі агресії проти одного з учасників передбачено надання взаємної допомоги. Проте російський диктатор Володимир Путін заявив, що немає потреби використовувати північнокорейських солдатів в Україні в рамках оборонної складової стратегічного договору з КНДР.

"Щодо можливості якось використати можливості один одного в цьому конфлікті. Ну ми нікого про це не просимо, нам ніхто цього не пропонував, тож немає жодної потреби", — зазначив Путін.

Водночас, згідно з четвертою статтею цього договору, якщо одна з країн зазнає вторгнення та буде в стані війни, інша зобов'язана "негайно залучити всі засоби" для надання "військової та іншої допомоги".

Зокрема, у США вважають, що Пхеньян в обмін на військову допомогу Москві може просити технологій для вдосконалення ракет дальнього радіуса дії, а також для своєї ядерної зброї. Водночас генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг зазначив, що договір між Росією і КНДР демонструє посилення узгодженості між авторитарними державами та підкреслює важливість того, щоб демократії виступали єдиним фронтом.

Нагадаємо, раніше речник Пентагону Пет Райдер повідомляв, що Сполучені Штати Америки продовжуватимуть роботу над підготовкою українських пілотів винищувачів F-16. Навчання відбуваються в штаті Аризона та у Данії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2024 14:36