На фото: Патрик Райдер. Джерело: скріншот з відео

У Пентагоні зробили заяву щодо коаліції винищувачів для України

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть роботу над підготовкою українських пілотів винищувачів F-16. Навчання відбуваються в штаті Аризона та у Данії.

Про це повідомляє речник Пентагону Патрик Райдер, пише "Європейська правда". 

На питання стосовно кількості українських пілотів, яких США підготують до польотів на F-16 цього літа, він відповів, що це питання краще адресувати українській стороні.

"Насправді це питання, на яке краще відповісти Україні. Саме вони повинні говорити про управління пілотами з погляду загальної чисельності своїх літаків, кадрів та очікувань щодо того, як вони збираються виконувати цю програму", — зазначив він.

Представник Міністерства оборони США додав, що є можливості організувати проведення додаткових тренувань для пілотів винищувачів в інших місцях, які готують у Європі.  

"Ми зосереджені на роботі з коаліцією військово-повітряних сил над визначенням вимог Києва, а згодом на виконанні цих вимог. І як ви знаєте, навчання проводяться як в Аризоні, так і в Данії", — наголосив посадовець.

Нагадаємо, 14 червня очільник Пентагону Ллойд Остін під час брифінгу в Брюсселі повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін не має права диктувати Україні, як їй діяти для відновлення миру. Москва незаконно окупувала територію суверенної держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2024 13:03