Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Глава Пентагона вперше провів розмову з новим міністром оборони РФ: подробиці

У вівторок, 25 червня, очільник Пентагона Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони Російської Федерації Андрієм Білоусовим. Цей контакт став першим між посадовцями.

Таку заяву під час брифінгу зробив речник Пентагона Патрік Райдер.

Він наголосив, що під час розмови глава міноборони США Ллойд Остін заявив, що військовим відомствам РФ та США важливо зберегти контакт.

Варто зазначити, що остання розмова між представниками американського міноборони та Росії відбулася у березні 2023 року — тоді Ллойд Остін говорив із Сергієм Шойгу.

Нагадаємо, 25 червня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт колишнього міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу та начальника генштабу російської армії Валерія Герасимова.

Ордери на арешт Шойгу та Герасимова: реакція України

Своєю чергою керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, коментуючи видані МКС ордери на арешт колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова, заявив, що вони несуть індивідуальну відповідальність за агресію проти України.

"Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Ордери стосуються міжнародних злочинів, скоєних у період із 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року. Це напади на цивільні об'єкти, енергетичну інфраструктуру, шкода цивільним людям та об'єктам, а також злочини проти людяності", — написав він у Telegram.

Нагадаємо, 12 травня президент Володимир Путін вніс до Ради Федерації РФ пропозиції щодо складу уряду. Міністром оборони запропоновано призначити Андрія Білоусова. Шойгу було призначено секретарем Ради Безпеки Російської Федерації.

Варто зазначити, що український лідер Володимир Зеленський задоволений видачею Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт секретаря ради безпеки, екс-міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу та начальника генштабу збройних сил Валерія Герасимова.

"Обох звинувачують у скоєнні жахливих злочинів проти цивільних осіб в Україні під час безрозсудних бомбардувань Росією критичної цивільної інфраструктури в Україні. Ці варварські ракетні та дронові удари тривають, вбиваючи людей і завдаючи шкоди по всій Україні. Кожен злочинець, причетний до планування та виконання цих ударів, повинен знати, що правосуддя буде здійснене. І ми сподіваємося побачити їх за ґратами", — йшлося у заяві Зеленського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.06.2024 23:09