Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Ллойд Остін після важкої хвороби повернувся до роботи в Пентагоні

У понеділок, 29 січня, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вперше вийшов на роботу в Пентагон після операції, яку йому провели на початку 2024 року.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Остін працював вдома після того, як його виписали з лікарні 15 січня, і "активно співпрацював з багатьма лідерами, включаючи Білий дім, з Центральним командуванням США, з головою Об’єднаного комітету начальників штабів, і, звичайно, підтримує регулярні контактувати з Конгресом з різноманітних питань", — заявив виданню речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

Зазначається, що у заяві Пентагону, що складається з двох речень і повідомляє про повернення Остіна, не згадується ажіотаж навколо його госпіталізації чи заклики деяких республіканців піти у відставку через лікування його хвороби.

"Остін займається фізіотерапією для лікування "затяжного болю в ногах", — додав Райдер.

Що відомо про госпіталізацію Остіна

1 січня міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда. Проте про погіршення стану здоров'я очільника Пентагону стало відомо лише за чотири дні після госпіталізації. Причиною стали ускладнення після нещодавньої планової медичної процедури.

Варто зазначити, що інформацію про госпіталізацію Остіна впродовж чотирьох днів приховували навіть від президента Джо Байдена. Згодом Ллойд Остін заявив, що вже абсолютно здоровий та найближчим часом повернеться до Пентагона. 

Також 9 січня Національний військово-медичний центр Волтера Ріда проінформував, що у глави Пентагона Ллойда Остіна медики виявили захворювання на рак. На той час його вже прооперували.

Нагадаємо, 14 січня координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що міністру оборони Сполучених Штатів Америки Ллойду Остіну може знадобитися додаткове лікування у клініці.

Згодом стало відомо, що 15 січня Ллойда Остіна виписали з лікарні. Деякий час він мав працювати дистанційно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.01.2024 18:48