Фото: КОММЕРСАНТЪ

Відомий бренд одягу й парфумерії згортає діяльність в Росії

Французька компанія Chanel почала відмовлятись від бутиків в Росії. З початку повномасштабного вторгнення держави-агресора до України бренд не поспішав виходити з російського ринку.

За інформацією від російської газети "Коммерсантъ", Chanel почала вести переговори з орендодавцями про розірвання договорів оренди приміщень, де розташовані магазини мережі. 

Як повідомляють джерела газети, не виключено, що компанія відмовиться і від флагманського магазину в "Женевському домі", який розташований в Москві. Однак поки що це не підтверджує власник об'єкта.

Варто додати, що до початку повномасштабного вторгнення в Україну у люксового ритейлера було в Росії 17 бутиків — усі переважно в Москві. Вже не працюють бутики, які були розташовані у великих ТЦ "Афімолл", "Європейський", "Метрополіс". 2022 року російська юрособа ТОВ "Шанель" знизила дохід вчетверо, до 4,5 мільярда рублів, чистий збиток становив 1,8 мільярда рублів проти прибутку в 1,7 мільярда рублів роком раніше.

Так званий "важкий люкс" в країні-агресорі "підкосили" санкції ЄС. Йдеться про заборону на експорт у Росію предметів розкоші дорожче 300 євро. До того ж не передбачається зняття заборон на експорт предметів розкоші до держави-агресора. Такі обмеження були запроваджені в перших пакетах санкцій.

У виданні зазначають, що у схожому з Chanel становищі весь закордонний "важкий люкс" у РФ. Компанії, які оголосили про відхід, але зберігали оренду приміщень під торгівлю, зараз роблять це фактично.

Зазначимо, що у Росії вже офіційно немає магазинів LVMH, Kering з її Gucci, а також бутиків Hermes і Burberry.

Нагадаємо, що 12 березня Європейський Союз ще на півроку продовжив санкції проти Росії. Обмеження продовжуватимуть застосовуватися до понад 2100 фізичних та юридичних осіб. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.03.2024 05:12