Фото: Pixabay

Євросоюз ще на півроку продовжив санкції проти Росії

Обмежувальні заходи проти Росії від Європейського Союзу продовжені ще на півроку. Це відповідь на незаконне визнання, окупацію й анексію РФ тимчасово непідконтрольних уряду територій України.

Про це повідомляє прес-служба Ради Європейського Союзу.

Так,  12 березня Рада ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців, до 15 вересня 2024 року.

"Обмежувальні заходи передбачають обмеження на пересування для фізичних осіб, заморожування активів, а також заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам зі списку", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкції продовжуватимуть застосовуватися до понад 2100 фізичних та юридичних осіб. У контексті перегляду обмежень Рада також вирішила не поновлювати списки трьох осіб і вилучити зі списку санкцій дев'ятьох загиблих.

Варто зазначити, що після 24 лютого 2022 року, у відповідь на військову агресію Росії проти України, ЄС масово розширив санкції проти агресора з метою суттєвого послаблення російської економічної бази, позбавлення її критичних технологій і ринків, а також суттєвого обмеження її спроможності вести війну.

У Європейській Раді також наголосили, що здатність Росії вести агресивну війну має бути ще більше послаблена, зокрема "шляхом подальшого посилення санкцій, а також шляхом їх повного та ефективного впровадження та запобігання їх обходу".

Нагадаємо, 12 березня депутати Європарламенту проголосували за директиву про криміналізацію порушення та обходу санкцій Європейського Союзу. Порушників можуть очікувати штрафи або конфіскація активів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.03.2024 17:48