Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Інцидент із військкомами у Солом'янському районі Києва: з'явилася реакція поліції

У поліції Києва відреагували на відео, на якому кілька військових спілкуються з перехожим та один із них тримає зброю у руках. Правоохоронці проводять щодо цього інциденту перевірку.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомили в прес-службі поліції Києва.

В мережі поширилося відео, де представник військкомату у Києві нібито погрожує пістолетом чоловіку призовного віку у цивільному. Ймовірно, інцидент стався у Солом'янському районі біля ринку. Очевидці переконують, що представник ТЦК "погрожував чоловікові пістолетом". Також на відео можна почути, як чоловік під час словесної перепалки чоловік кричить: "Не стріляйте! Чого ви мене чіпаєте?". У результаті події ніхто не постраждав, звернення та заяви до поліції не надходили.

"Задля перевірки на місце прибув наряд поліції. Правоохоронці встановили та опитали усіх учасників інциденту та зареєстрували вказану подію в Солом’янському управлінні поліції", — розповіли в поліції.

Нагадаємо, у Тернопільській області військовозобов'язаний чоловік ухилявся від мобілізації. Заявив, що "це не його війна" і краще перейде на бік Росії. Як повідомляють у матеріалах справи, військовозобов’язаний Олександр Д. у вересні 2022 року пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до служби. Далі його мали відправити до навчального центру, але він проігнорував повістку на відправлення.

Зазначимо, що в Україні планують кардинально цифровізувати Територіальні центри комплектації. Серйозних нововведень можна очікувати вже восени. Такі зміни допоможуть автоматично обмінюватися інформацією між реєстрами міністерств. Відтак, українці менше ходитимуть державними установами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 15:12