Фото: Урядовий портал

Відновлення України після війни: Шмигаль розповів, яку концепцію Київ запропонував світу

Російська Федерація має заплатити за всі збитки та втрати, які завдала Україні, а відновлювати українську економіку та інфраструктуру країни потрібно шляхом залучення конфіскованих активів.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час конференції "Спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України. Правосуддя, яке має бути здійснене", яка відбулася 21 серпня у Києві.

За його словами, світові була запропонована концепція Міжнародного компенсаційного механізму. Він має складатися з реєстру збитків, компенсаційної комісії та компенсаційного фонду.

"Гроші на компенсації необхідно брати з російських заморожених і конфіскованих активів. Для України важливо, щоб партнери якнайшвидше передбачили у своєму законодавстві інструменти для передачі цих коштів", — наголосив Шмигаль.

Фото: Урядовий портал

На його думку, разом з іншими країнами наша держава має створити юридичний механізм справедливості та відповідальності, який би охопив усі російські воєнні злочини та усіх злочинців, які давали накази.

"Насамперед нам потрібен Спеціальний міжнародний трибунал, який судитиме за злочин агресії вище політичне керівництво Росії", — додав він.

Нагадаємо, раніше своєю чергою президент Володимир Зеленський наголосив, на тому, що відбудова України після війни повинна передбачати мільйони робочих місць, мільярди прибутків компаній і трильйони ВВП. Це стосується й країн, які хочуть і будуть жити вільно попри будь-які хижі диктаторів, чий мозок отруєний мріями про війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 19:22