Скріншот з відео

Україна створює основи для миру: Зеленський назвав п'ять напрямів

Відновлення України повинне включати мільйони робочих місць, мільярди прибутків компаній і трильйони ВВП. Це стосується й країн, які хочуть і будуть жити вільно попри будь-які хижі наміри диктаторів, чий мозок отруєний мріями про війну.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час Конференції з відновлення України.

Конференція в Лондоні була відкрита спільно із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

"В основі зростання завжди цінності. Як потужним інвестиціям передує довіра, так і зростанню, яке ми з вами готуємо, має передувати впевненість, що відбудоване не впаде. І це не про цеглу, а про життя загалом", — сказав Зеленський.

Глава держави подякував кожній країні, з якими були погоджені ключові принципи щодо відновлення. Він наголосив, що на цій конференції союзники України повинні переходити від візії до угод, а від угод — до реальних проектів.

"Я окреслю пʼять напрямів, у яких ми почали створювати основи для миру. Перше — потенціал єдності. Друге — потенціал стабільності. Третє — потенціал зростання. Четверте — потенціал безпеки. І пʼяте — надзвичайно важливе — це потенціал демократії", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, Велика Британія оголосить про вагомий пакет фінансової підтримки для України. Він містить кредитні гарантії Світового банку на суму три мільярди доларів та двосторонню допомогу на 305 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 15:47