Фото: Instagram Усика

"Інколи це відбувається у спортсменів": боксер Усик розповів цікавий факт про бій з Чісорою

Український супертяж Олександр Усик, який володіє трьома чемпіонськими поясами, провів з травмою бій проти британця Дерека Чісори. У підсумку наш земляк здобув перемогу за очками.

Про це Усик розповів на Youtube-каналі USYK17.

"Можливо, вони (команда Джошуа, — ред.) зробили висновок з мого поєдинку з Чісорою. Можливо. Це нам на руку. Чому? Тому що до бою з Дереком я готувався три рази — карантин, перенесення, потім скасування поєдинку. З Чісорою був унікальний поєдинок. Деякі пояснення до цього скажу. У мене десь за тиждень до бою, останні спаринги, я про це нікому не говорив, тому що ось-ось спаринги, бій, він і так зривався — у мене трішки почав боліти лікоть", — сказав Усик.

За словами Усика, він подумав, що такі речі "інколи відбуваються у професійних спортсменів". 

"Коли ми вже приїхали в Лондон, біль вже посилився. У поєдинку, коли Дерек ляпнув по руці, замкнуло лікоть, я не міг його випрямити. Потім знову якась атака, він знову у цей лікоть б’є — воно бах і попустило. Думаю: "Ого, що за чарівні удари", — пригадав боксер.

Олександр зазначив, що у певний момент бою у нього працювала тільки половина руки. 

"Коли я сидів і ми спілкувались з тренером Юрієм Івановичем, він казав мені: "Так, обережно, давай просто забирати раунди. Я розумію, що ти можеш це зробити". Десь прилітає, я бачу, що він пливе, а я добити його не можу, фізично не можу добити, тому що немає рук. Такий важкий поєдинок, по ребрах він мені надавав — тест супертяжів був пройдений", — додав український боксер.

У жовтні 2020 року Усик переміг Чісору одноголосним рішенням суддів.

Коли пройде бій Усик — Дюбуа

Про поєдинок чемпіона WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександра Усика та британця Даніеля Дюбуа було оголошено офіційно. Бій відбудеться 26 серпня у польському Вроцлаві. У ринг боксери вийдуть на місцевій Tarczynski Arena. Початок поєдинку не раніше 21:00. Володар чемпіонських поясів WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring у надважкій вазі Усик зустрінеться з регулярним чемпіоном за версією WBA Дюбуа. 

Згодом стало відомо, що український боксер, володар титулу WBO International у легкій вазі Денис Берінчик (17-0, 9 КО) проведе бій зі шведським боксером Ентоні Їгітом (27-3-1, 10 КО). Поєдинок відбудеться в рамках вечора боксу за участі Олександра Усика та Даніеля Дюбуа.

Нагадаємо, раніше букмекери назвали фаворита бою Усика та Дюбуа. У поєдинку, який відбудеться у польському Вроцлаві на "Тарчинські Арена", на кону стоятимуть всі чемпіонські пояси, якими наразі володіє українець.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.08.2023 18:08