Фото: mil.in.ua

Іран розробив крилату ракету великої дальності: куди вона може дістати

Іран розробив крилату ракету з дальністю 1650 км (1025 миль). На місцевому телебаченні з'явились перші кадри, на яких показана крилата ракета Paveh.

Таку заяву зробив високопоставлений командувач Революційної гвардії Аміралі Гаджізаде.

Розробка ракети може спричинити стурбованість Заходу після використання Росією іранських безпілотників в Україні.

"Наша крилата ракета з дальністю польоту 1650 км була додана до ракетного арсеналу Ісламської Республіки Іран", — сказав глава аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції Аміралі Гаджізаде.

Також Гаджізаде заявив про наміри Ірану помститися за вбивство США високопоставленого іранського командира.

Окремо він також наголосив на часто повторюваних погрозах Ірану помститися за вбивство США високопоставленого іранського командира.

"Ми хочемо вбити (колишнього президента США Дональда) Трампа", — заявив він.

Гаджізаде сказав, що Іран не мав наміру вбивати "бідних солдатів", коли здійснив ракетну атаку на очолювані США сили в Іраку через кілька днів після того, як іранський військовий командувач Касем Сулеймані загинув в результаті удару американського безпілотника у 2020 році в Багдаді.

"З божою волею, ми хочемо вбити Трампа. (Колишній держсекретар США Майк) Помпео і військові командири, які віддали наказ (ліквідувати Сулеймані), повинні бути вбиті", — заявив Гаджізаде.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація скоротила поточний запас іранських безпілотників. Окупанти ведуть переговори щодо відновлення постачань "дронів-камікадзе".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.02.2023 11:27