Фото: sud.ua

Чому Росія не атакує Україну іранськими безпілотниками: роз'яснення британської розвідки

Російська Федерація скоротила поточний запас іранських безпілотників. Окупанти ведуть переговори щодо відновлення постачань "дронів-камікадзе".

Про це повідомляє британська розвідка у своєму Twitter.

Британці зазначають, що з 15 лютого 2023 року не надходило жодних повідомлень про використання Росією іранських безпілотників в Україні. До цього українські Збройні сили повідомляли про збиття щонайменше 24 БпЛА Shahed-136 в період з кінця січня до початку лютого 2023 року.

Розвідка наголошує, що відсутність розгортання безпілотників свідчить про те, що РФ скоротила свій поточний запас і намагається його поповнити, шукаючи постачальників.  

"Хоча ця зброя не має хороших результатів у знищенні цілей, Росія вважає її корисною у якості приманки, яка може відвернути увагу української ППО від більш ефективних російських крилатих ракет", — йдеться у повідомленні.

РФ скоротила свій поточний запас безпілотників

Раніше повідомлялось, що стратегічні ядерні сили Росії не зазнали жодних змін після заяв Володимира Путіна про призупинення участі у Договорі про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь. На цей час не фіксується зміна РФ конфігурації її ядерних можливостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2023 10:12