Іранські "шахеди". Джерело: іранські ЗМІ

"Іранські дрони допомагають Росії вбивати українців": постпред Ізраїлю різко відповів Лаврову в ООН

Російські окупанти саме іранськими дронами вбивають мирних українців. Адже Росія активно співпрацює з Іраном, а він визнаний спонсором тероризму.

Таку заяву зробив постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан на засіданні Ради Безпеки ООН.

"Як усі ми знаємо, іранські дрони використовує Росія для вбивства мирних громадян в Україні. Іранський терор досягне всіх нас, кожен із нас це знає. Навіть Росія, яка співпрацює з Іраном", — сказав постпред Ізраїлю.

Ця заява Ердана стала реакцією на звинувачення міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова в бік Заходу, який, за його словами, "підштовхує своїми постачаннями зброї в Україну продовження війни з Росією".

На думку російського посадовця, для "встановлення справедливості" країни Заходу мають перестати допомагати Україні.

Варто зауважити, що представники урядів понад 40 країн засудили "лицемірство Росії" в Радбезі ООН.

Як відомо, Росія активно використовує іранські дрони типу Shahed для атак по території України. Спочатку країни заперечували свою співпрацю, попри чисельні докази її наявності, однак у листопаді 2022 року Тегеран змінив позицію та визнав свою причетність.

Нагадаємо, раніше керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що з Ірану до Російської Федерації прибув новий вантажний борт. Українцям варто очікувати нових атак "шахедами". За її словами, борт із Тегерана прибув до Росії 10 січня, що може свідчити про продовження постачання як самих безпілотників, так і запчастин до них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 10:34