Фото: іранські ЗМІ

Росія прийняла новий вантажний борт з Ірану: Гуменюк попередила українців про небезпеку

З Ірану до Російської Федерації прибув новий вантажний борт. Українцям варто очікувати нових атак "шахедами".

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, борт з Тегерану прибув до Росії 10 січня, що може свідчити про продовження постачання як самих безпілотників, так і запчастин до них.

"Станом на вчора було зафіксовано прибуття чергового вантажного борту з напрямку Тегерану на Москву і це може свідчити про продовження постачань як готової продукції, так і запасних частин, з яких росіяни збирають ці баражуючі снаряди на власній території. Тобто підтримка з боку Ірану для країни-терористки триває і це означає, що нові дрони можуть бути заготовлені для пуску", — заявила Гуменюк.

Раніше у мережі з'явилася інформація про те, що на території України було збито перший безпілотник Shahed-238 з реактивним двигуном. Проте у Повітряних силах наразі не можуть підтвердити дану інформацію.

Нагадаємо, керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки вночі 9 січня не атакували Україну іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Причиною такої паузи може бути погіршення погодних умов.

Також у середу ввечері, 10 січня, російські терористи атакували ракетами Харків. Окупанти влучили біля готелю в середмісті Харкова двома ракетами. Внаслідок ворожого удару багато постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 09:25