Фото: росЗМІ

ISW: Росія, ймовірно, перекидає до Курської області більш досвідчені війська

Російська військове керівництво розгорнуло додаткові елементи російської 106-ї повітряно-десантної дивізії в Курській області та може розпочати передислокацію більш досвідчених у бою сил для підтримки поточних російських контратак і майбутніх контрнаступних операцій проти українських сил у Росії. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Кадри, опубліковані 11 вересня, імовірно показують елементи російського 137-го десантного полку (106 дивізія), що у наступах на північний захід від Снагості. ISW спостерігав повідомлення про те, що елементи 137-го десантного полку діяли у напрямі Сіверська станом кінець серпня 2024 року. Елементи 51-го десантного полку 106-ї дивізії також, як повідомляється, діють у Курській области. 

Досі російська влада в основному покладалася на погано навчених і оснащених призовників і невеликі підрозділи російських регулярних і нерегулярних військ для відбиття українського вторгнення в Курську область і, ймовірно, будуть потрібні додаткові сили та досвідченіші в бою підрозділи, щоб повністю витіснити українські війська з Курської області. Російська влада може зосередити додаткові підрозділи 106-ї десантної дивізії та інших більш досвідчених у бою формувань у Курській області, оскільки російські війська продовжують контратаки на українському виступі.

Російська влада розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії в Курській області

Мапа: ISW

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, наступальні й оборонні можливості росіян на Донеччині тепер залежать також і від ситуації в Курській області. Вторгнення українських військ у цей регіон Росії вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме його надалі.

Нещодавно головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що операція в Курській області Російської Федерації пройшла успішно. Вона зменшила загрозу наступу росіян з цього напрямку.

Варто зазначити, що за даними Інституту вивчення війни, російські війська розпочали контратаки вздовж західного краю українського виступу в Курській області та, як повідомляється, захопили кілька населених пунктів на північний схід та південь від Коренево 10 та 11 вересня. Проте дії армії РФ у цьому регіоні мають "незрозумілі перспективи".

За даними міністерства оборони США, спроби російської армії провести контрнаступальні дії в Курській області є "незначними". При цьому у Пентагоні підтвердили такі спроби окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 08:02