Ізраїль і «Хезболлах» обмінялися ударами

01 ВЕРЕСНЯ 2019 23:34

Ізраїль випустив понад 100 мінометних снарядів по півдню Лівану у відповідь на обстріл, здійснений бійцями шиїтського угруповання «Хезболлах», повідомляє Euro News.

Як заявила Армія оборони Ізраїлю, кілька протитанкових ракет були запущені з ліванської території з прикордонної армійської бази.

Відзначається, що в результаті обстрілу жоден ізраїльський військовий не постраждав. За даними ж «Хезболлаха», серед ізраїльських військовослужбовців є убиті і поранені.

Відповідний обстріл не вівся по населеним пунктам, проте, над прикордонними районами в ліванському небі були помічені ізраїльські безпілотники, які здійснювали розвідувальні польоти.

Напруженість зросла після того, як тиждень тому ізраїльські дрони вибухнули в південному передмісті Бейрута.

На думку Ізраїлю, Іран спонсорує виробництво високоточних ракет для «Хезболлаха». Що категорично заперечує її лідер Хасан Насралла, вважаючи, що така «брехня» була спробою виправдати ізраїльські напади на країну.

Ізраїль вважає ліванське угруповання найпотужнішою військовою загрозою на своїх кордонах. За оцінками ізраїльських військових, «Хезболлах» має в своєму розпорядженні арсенал, що налічує близько 130 000 ракет різної дальності.

Світ, 01.09.2019 23:34