Армія оборони Ізраїлю. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль уперше оприлюднив свої втрати під час військової операції в Лівані

Під час боїв проти угруповання "Хезболли" на півдні Лівану загинули вісім ізраїльських військових. Це сталося під час наземної операції Ізраїлю.

Про це йдеться в офіційній заяві ізраїльської армії. Журналісти видання The Times of Israel уточнили, що чоловікам від 21 до 23 років.

За інформацією журналістів, це офіцер і чотири солдати сил спеціального призначення "Егоз", а також двоє рядових розвідувального загону бригади "Голані".

Загиблі ізраїльські військові

Загиблі ізраїльські військові. Джерело: ЦАХАЛ

ЦАХАЛ оцінив, що ізраїльські військові ліквідували понад 20 представників "Хезболли" в цьому районі. Військові заявили, що отримали контроль над районом, де точилися бої.

За даними прес-служби ізраїльської армії, їхні втрати з моменту початку операції в Секторі Гази та вздовж кордонів палестинського анклаву сягнули 346 людей. Загальна кількість убитих ізраїльських військових під час нового загострення ситуації на Близькому сході склала 723.

Як відомо, 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію "Стріли півночі" на півдні Лівану. Там розпочалися рейди проти обʼєктів та інфраструктури угруповання "Хезболла".

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац офіційно оголосив персоною нон ґрата генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш. Йому, зокрема, заборонений в'їзд до цієї країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.10.2024 07:52