Антоніу Гутерреш. Джерело: Офіс президента України

В Ізраїлі генсека ООН Гутерреша оголосили персоною нон ґрата

Персоною нон ґрата в Ізраїлі у середу, 2 жовтня, офіційно оголошений генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш. Йому, зокрема, заборонений в'їзд до цієї країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац, який залишив відповідний допис на своїй сторінці в соціальній мережі Х

"Сьогодні я оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон ґрата в Ізраїлі та заборонив йому в'їзд у країну", — написав він.

За його словами, будь-хто, хто не може однозначно засудити напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на ізраїльську землю.

"Це генеральний секретар, який іще не засудив різанину та сексуальні звірства, вчинені вбивцями з ХАМАСа 7 жовтня 2023 року, та не очолив жодних зусиль щодо оголошення їх терористичною організацією. Генеральний секретар, який підтримує терористів, ґвалтівників і вбивць із ХАМАСа, "Хезболли", хуситів, а тепер й Ірану — родини світового терору — залишиться плямою на історії ООН", — заявив ізраїльський міністр.

Кац додав, що Ізраїль продовжить захищати своїх громадян і відстоювати свою національну гідність — з Антоніу Гутеррешем чи без нього.

Нагадаємо, США заявили, що Іран натрапить на серйозні наслідки за масштабну ракетну атаку на Ізраїль 1 жовтня. Запуск майже 200 балістичних ракет, випущених по ізраїльській території пізно ввечері, став "значною ескалацією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.10.2024 14:18