Ллойд Остін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Право на самозахист": Пентагон озвучив своє ставлення до операції Ізраїлю в Лівані

Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США.

Про це Ллойд Остін написав на своїй сторінці в соціальній мережі X.

"Ми погодилися з необхідністю демонтажу інфраструктури нападу вздовж кордону, щоби гарантувати, що ліванська "Хезболла" не зможе здійснити атаки в стилі 7 жовтня на північні громади Ізраїлю", — зазначив він.

Однак, за його словами, необхідне дипломатичне врегулювання, аби цивільне населення могло безпечно повернутися до своїх домівок по обидва боки кордону.

Він також дав зрозуміти, що США мають всі можливості для захисту американського персоналу, партнерів і союзників перед обличчям загроз з боку Ірану та підтримуваних ним терористичних організацій, і рішуче налаштовані не допустити, щоби будь-яка сторона скористалася напруженістю або розширила конфлікт.

Очільник Пентагона ще раз наголосив на серйозних наслідках для Ірану у випадку, якщо той вирішить здійснити прямий військовий напад на Ізраїль.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 08:13