Фото: acmc.ua

Ізраїль вдарив з авіації по російській базі у Сирії, — Reuters

Ізраїль завдав потужний удар з авіації по Сирії. Під обстріл потрапив військовий аеродром Шуайрат, який є однією з головних баз російських військових.

Про це повідомляє Reuters.

У виданні зазначають, що внаслідок ізраїльського авіаудару на південному сході центральної провінції Хомс двоє сирійських солдатів загинули та ще шестеро отримали поранення. Сирійська армія заявила, що ізраїльські ракети влучили в околиці міста Хама, завдавши лише деякої матеріальної шкоди.

За інформацією журналістів, останній удар також був спрямований на авіабазу Шуайрат, яку головний союзник Асада Росія використовує для проведення рейдів проти його ворогів. Зазначають, що останні роки Ізраїль завдав сотні ударів по іранських цілях у Сирії, але здебільшого уникав атак на прибережні провінції, де зосереджені російські військові сили.

Нагадаємо, 7 серпня армія Ізраїлю завдала авіаударів по військових цілях поблизу Дамаска. Внаслідок атаки нібито було вбито четверо сирійських військовослужбовців і ще четверо поранено. Удари завдавали військово-повітряні сили Ізраїлю по об’єктах із боку Голанських висот. Варто відзначити, що уряд Ізраїлю й командування ЦАХАЛу вже традиційно не коментують повідомлення про свої удари по цілях у Сирії. Водночас майже всі з них, що здійснювалися по групах терористів на сирійській території та частково на сході Сирії у 2013-2023 роках, зазвичай приписують ізраїльській армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.09.2023 08:27