Ізраїльські танки на території Сектора Гази. Джерело: timesofisrael

Ізраїль вивів із Сектору Гази одну з чотирьох дивізій: названо причину

Військове керівництво Ізраїлю вивело 36 дивізію з Сектору Гази. Таке рішення було прийняте у зв'язку з перегрупуванням та додатковими тренуваннями особового складу.

Про це повідомляє Times of Israel

Наразі в зоні проведення наземної операції залишилось три інші дивізії, а виведення підрозділу є частиною планів ЦАХАЛу щодо тривалої війни проти бойовиків ХАМАС при збереженні боєздатності військ.

За даними джерела, виведений підрозділ отримає невелику перерву, потім вони повернуться до дивізії на період навчання, після чого командування ЦАХАЛ вирішить, чи слід їх повертати в Сектор Гази.

Останніми місяцями 36 дивізія виконувала завдання на півночі Гази, знищуючи батальйони ХАМАС. 162-а дивізія залишається в північній частині Сектору Гази, проводячи операції з виявлення інфраструктури бойовиків ХАМАС, 99-а дивізія воює в центральній частині, а 98-а дивізія бореться з ХАМАС у районі Хан-Юніс на півдні Гази.

Раніше в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили про виведення частини своїх бригад зі Сектора Гази. Це пов’язано з успішним перехопленням контролю в регіоні.

Нагадаємо, 31 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Варто відзначити, що після вбивства у Лівані заступника голови руху Салеха аль-Арурі палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС оголосили про заморожування переговорів щодо припинення вогню з Ізраїлем.

Своєю чергою ізраїльська розвідка повідомила, що палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС планували теракти в Європі. Також угруповання хотіло дестабілізувати ситуацію в Африці та на Близькому Сході.

Також міністр закордонних справ Китаю Ван I заявив, що для недопущення загострення війни у Секторі Гази потрібно створити міжнародну мирну конференцію. На ній необхідно ухвалити рішення щодо створення двох держав, що дозволить завершити конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.01.2024 05:44