Обстріл Ізраїлю з території Лівану. Джерело: "Укрінформ"

Ізраїль виявив диверсантів, які проникнули в країну з території Лівану

У понеділок, 9 жовтня, на територію Ізраїлю проникнула група бойовиків із боку Лівану. Частину з них знищили сили Армії оборони Ізраїлю ЦАХАЛ.

Про це повідомила ізраїльські військові.

"Надійшло повідомлення про проникнення декількох підозрюваних на територію Ізраїлю з території Лівану", — йдеться у повідомленні в Twitter (X).

Зазначається, що сили ЦАХАЛ знищили частину бойовиків, які перейшли на територію Ізраїлю з території Лівану. Також військові пояснили, що вони з гвинтокрилів завдають ударів по цьому району.

The Guardian із посиланням на громадське радіо Ізраїлю інформує про стрілянину на півночі країни між ізраїльськими силами й особами, які, ймовірно, вдерлися з території Лівану. Мешканцям міста Маалот наказали залишатися вдома.

Як відомо, в неділю, 8 жовтня, The Times of Israel повідомляв, що ліванське угруповання "Хезболла" обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами "на знак солідарності" з палестинцями, Армія оборони Ізраїлю відповіла артилерією та БпЛА. У "Хезболла" запевняли, що випустили "десятки ракет і снарядів" по трьох ізраїльських позиціях у спірному районі Маунт-Дов.

Міжнародні експерти сумніваються, що радикали, які підтримують ХАМАС, мають можливість провести таку ж операцію, як на півдні Ізраїлю. Однак ізраїльським силовикам варто бути готовими до різноманітних провокацій на півночі, кількість яких, на думку оглядачів, збільшиться найближчим часом.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про "повну блокаду" Сектора Гази. Таким чином Ізраїль бореться з терористичним угрупованням ХАМАС. Відповідні заходи вже проводять на території, звідки бойовики вдерлися в Ізраїль, розпочавши бойові дії та вбивши велику кількість громадян різних країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 16:33