Обстріл Сектора Гази. Джерело: The Times of Israel

"Ні світла, ні їжі, ні палива": Ізраїль оголосив повну блокаду Сектора Гази

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про "повну блокаду" Сектора Гази. Таким чином Ізраїль бореться з терористичним угрупованням ХАМАС.

Про це повідомив The Times of Israel із посиланням на його слова під час відвідин південного командування ЦАХАЛ у Беєр-Шеві.

"Я віддав наказ про повну блокаду Сектора Гази. Не буде електрики, їжі, палива, все закрито", — сказав Галлант

Відповідні заходи вже проводять на території, звідки бойовики вдерлися в Ізраїль, розпочавши бойові дії та вбивши велику кількість громадян різних країн світу.

"Ми боремося з тваринами в людській подобі, тому діємо відповідно", — додав він.

Раніше головний представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявляв, що Ізраїль повернув під контроль всі райони, які раніше захопили бойовики ХАМАСу. У Міноборони країни припускають, що на території все ще можуть переховуватися терористи.

Він зазначив, що Армія оборони Ізраїлю здійснює інтенсивні повітряні удари по Сектору Гази кожні чотири години. Ізраїль націлений тільки на місця, де присутні терористи. Країна атакує сотні цілей. За його словами, йдеться про сотні загиблих терористів. Наразі триває евакуація з усіх населених пунктів, розташованих поблизу кордону зі Сектором Гази.

Нагадаємо, що ізраїльські військові заявили, що лідер угруповання ХАМАС Ях’я Сінвар приречений на загибель. Саме він керував операцією із вторгнення бойовиків на територію Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 13:34