Фото: ізраїльські ЗМІ

Ізраїль звинуватив "Хезболлу" в обстрілі стадіону на Голанських висотах, багато жертв

У суботу, 27 липня, внаслідок удару по футбольному полю на Голанських висотах загинули близько 10 людей, ще 20 — отримали поранення. Усі вони віком від 10 до 20 років.

Про це повідомили ізраїльські ЗМІ.

За інформацією медійників, ракета вразила район Мадждаль-Шамс. Є припущення, що більшість постраждалих — підлітки. На місці працюють медики швидкої допомоги, поранених доправляють до лікарень.

У важкому стані перебувають шестеро осіб, троє — у стані середньої тяжкості, четверо — отримали легкі поранення. У шістьох діагностували шок. 

Армія оборони Ізраїлю звинуватила в обстрілі ліванський воєнізований рух "Хезболла", водночас там заперечили причетність до удару. Зокрема, прес-секретар руху Мохамад Афіф назвав заяви ЦАХАЛу "неправдивими".

The Times of Israel пише, що Ізраїль вже готує відповідь на удар "Хезболли". Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант обрав "напрямок дій" для відповіді. 

"Галлант визначав напрямки дій і відповідним чином дав вказівку оборонному відомству", — зазначили у Міноборони.

У зв'язку з інцидентом прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу терміново повертається з США до Ізраїлю. У Штатах висловили стурбованість, що цей обстріл може стати причиною початку війни між "Хезболлою" та Ізраїлем.

Нагадаємо, у суботу, 20 липня, Ізраїль завдав удару по контрольованому хуситами портовому місту Аль-Худейда в Ємені. Це сталось після того, як підтримуване Іраном угруповання взяло на себе відповідальність за смертоносний напад на ізраїльське місто Тель-Авів.

В Ізраїлі заявили, що удар по порту в Ємені був спрямований на те, щоб завадити хуситам імпортувати іранську зброю, а також завдати фінансових збитків угрупованню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.07.2024 00:16