Фото: AFP

В Ізраїлі пояснили, для чого завдали авіаударів по Ємену

Удар ізраїльських військово-повітряних сил по порту Ходейда в Ємені був спрямований на те, щоб завадити хуситам імпортувати іранську зброю, а також завдати фінансових збитків, що підтримується Іраном угрупованню.

Про це повідомляє The Times of Israel.

За даними ізраїльських військових, порт у місті, контрольованому хуситами, неодноразово використовувався для доставлення зброї з Ірану, і тому Ізраїль розглядає її як законну військову мету. Авіаудар, здійснений Ізраїлем, був націлений на склади пального, а також інші об'єкти в порту.

Атака Ізраїлю стала відповіддю на більш ніж 220 безпілотників, крилатих ракет та балістичних ракет, випущених хуситами Ізраїлем за останні дев'ять місяців війни.

Нагадаємо, у суботу, 20 липня, Ізраїль завдав удару по контрольованому хуситами портовому місту Аль-Худейда в Ємені. Це сталось після того, як підтримуване Іраном угруповання взяло на себе відповідальність за смертоносний напад на ізраїльське місто Тель-Авів.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль найближчим часом планує розпочати військову операцію проти ліванського угрупування "Хезбола". Іноземних громадян закликають негайно евакуюватись з Лівану.

Ще 24 червня прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу повідомляв, що активні бойові дії у Секторі Гази згортаються, адже Ізраїль готується до протистояння з ліванським угрупуванням "Хезбола". Єрусалим передислокує війська на північний кордон країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.07.2024 20:58