Фото: Facebook-сторінка Біньяміна Нетаньягу

Ізраїль згортає активну фазу бойових дій в Секторі Газа: Нетаньягу назвав причину

Активні бойові дії у Секторі Гази згортаються, адже Ізраїль готується до протистояння з ліванським угрупуванням "Хезбола". Єрусалим передислокує війська на північний кордон країни.

Про це повідомив прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу в інтерв'ю Times of Israel.

Інтенсивна фаза бойових дій проти ХАМАСу скоро завершиться. Це не означає, що війна ось-ось закінчиться, але війна в її інтенсивній фазі ось-ось закінчиться в Рафаху"Інтенсивна фаза бойових дій проти ХАМАСу скоро закінчиться. Це не означає, що війна ось-ось закінчиться, але інтенсивна фаза бойових дій незабаром закінчиться в Рафаху", — наголосив він.

Нетаньягу додав, що після закінчення напруженої фази боїв в Секторі Гази Ізраїль передислокує деякі сили на північний кордон. За його словами, це необхідно "переважно для оборонних цілей" на тлі загрози з боку "Хезболли". Прем’єр сподівається на дипломатичне рішення, але готується до можливості, що його не буде.

"Ми впораємося з цим викликом. Ми можемо воювати на кількох фронтах, ми до цього готові", — зазначив політик.

За його словами, Ізраїль готовий призупинити бойові дії в Секторі Гази заради часткової угоди в обмін на повернення низки заручників, яких утримує ХАМАС, але прем’єр наполягає, що війна не припиниться доки терористичне угруповання не буде знищено.

"Ми зобов'язані продовжувати бойові дії в Секторі Гази після паузи, щоб досягти нашої мети — знищити ХАМАС. Я не готовий відмовитись від цього", — наголосив Нетаньягу. 

Нагадаємо, 21 червня Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що з 1 липня ті, хто планує в'їхати в Ізраїль, мають подати документи на отримання дозволу ETA-IL. Таким чином, ця країна вирішила змінити візову політику та вводить обмеження для українців. Через це Україна буде змушена відповісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.06.2024 11:13