Фото ілюстративне зі соцмереж

Ізраїль запроваджує обмеження на в’їзд для українців: як відповість Київ

Розпочинаючи з 1 липня ті, хто планує в'їхати в Ізраїль, мають подати документи на отримання дозволу ETA-IL. Таким чином ця країна вирішила змінити візову політику та вводить обмеження для українців. Через це Україна буде змушена відповісти.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"З 1 липня громадяни країн із безвізовим доступом до Ізраїлю, включаючи Україну, повинні подати документи на отримання дозволу ETA-IL на перебування до 90 днів. У відповідь Україна запровадить аналогічні вимоги попереднього затвердження для громадян Ізраїлю, зокрема, паломників. У Києві розглядають специфіку цих електронних віз", — зазначив він.

У дипломатичній установі також зауважили, що останні дії Ізраїлю, такі як "обмеження українських біженців" і "відмова у в'їзді багатьом українцям", напружили стосунки, а остання вимога "завершує безвізовий режим".

"Ця взаємна акція вплине на тисячі релігійних паломників, які щорічно відвідують Україну, яка залишається відкритою до діалогу з Ізраїлем для обговорення та перемовин щодо змін у політику подорожей на користь обидвох країн", — наголосили в українському посольстві.

Нагадаємо, на початку червня президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна надіслала запрошення Палестині й Ізраїлю на Глобальний саміт миру та готова співпрацювати, адже Київ готовий чути кожну думку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 21:20