Фото: antikor.com.ua

Ізраїль вдарив по портовому місту в Ємені після "смертельної атаки" хуситів

У суботу, 20 липня, Ізраїль завдав удару по контрольованому хуситами портовому місту Аль-Худейда в Ємені. Це сталось після того, як підтримуване Іраном угруповання взяло на себе відповідальність за смертоносний напад на ізраїльське місто Тель-Авів.

Про це повідомляє CNN.

"Нещодавно винищувачі армії оборони Ізраїлю завдали ударів по військових об'єктах терористичного режиму хуситів у районі порту Ходейда в Ємені у відповідь на сотні атак, вчинених проти Держави Ізраїль за останні місяці", — йдеться у заяві армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Заява була зроблена невдовзі після того, як телеканал Al Masirah, контрольований хуситами, повідомив про авіаудари по нафтових об'єктах у західному порту Ходейда, додавши, що є загиблі та поранені.

Внаслідок атаки безпілотників у Тель-Авіві в п'ятницю загинула одна людина і щонайменше 10 отримали поранення. Хусити заявили, що атака стала відповіддю на війну Ізраїлю в Секторі Гази, а їх представник повідомив, що операцію було проведено за допомогою нового безпілотника, здатного "минати системи перехоплення противника". Хоча хусити вже завдали численних ударів по судноплавству на знак солідарності з Газою, це перший випадок, коли Ізраїль завдав удару по Ємену.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль найближчим часом планує розпочати військову операцію проти ліванського угрупування "Хезбола". Іноземних громадян закликають негайно евакуюватись з Лівану.

Нагадаємо, 24 червня прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу повідомляв, що активні бойові дії у Секторі Гази згортаються, адже Ізраїль готується до протистояння з ліванським угрупуванням "Хезбола". Єрусалим передислокує війська на північний кордон країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 20.07.2024 19:59