Фото: unn.ua / ілюстративне

Ізраїльська армія завдала авіаудару по столиці Лівану: ціллю став командувач "Хезболли"

Ввечері 29 липня армія Ізраїлю завдала авіаційного удару по столиці Лівану Бейруту. Ціллю операції став командир "Хезболли", відповідальний за вбивство дітей у Мадждал-Шамсі.

Про це повідомляє прес-служба "ЦАХАЛ", яка оприлюднила початковий звіт операції.

"Армія оборони Ізраїлю здійснила цілеспрямований удар у Бейруті по командиру, відповідальному за вбивство дітей у Мадждал-Шамсі та численні додаткові ізраїльські цивільні особи", — йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю.

Варто зазначити, що 27 липня внаслідок удару по футбольному полю на Голанських висотах загинули близько 10 людей, ще 20 — отримали поранення. Усі вони віком від 10 до 20 років.

У зв'язку з інцидентом прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу терміново повернувся з США до Ізраїлю. У Штатах висловили стурбованість, що цей обстріл може стати причиною початку війни між "Хезболлою" та Ізраїлем.

Нагадаємо, у суботу, 20 липня, Ізраїль завдав удару по контрольованому хуситами портовому місту Аль-Худейда в Ємені. Це сталось після того, як підтримуване Іраном угруповання взяло на себе відповідальність за смертоносний напад на ізраїльське місто Тель-Авів.

В Ізраїлі заявили, що удар по порту в Ємені був спрямований на те, щоб завадити хуситам імпортувати іранську зброю, а також завдати фінансових збитків угрупованню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.07.2024 22:41