Фото: Pixabay

Ізраїль вимагає вигнання Туреччини з НАТО у відповідь на заяви Ердогана

Очільник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац закликав Північноатлантичний альянс виключити зі свого складу Туреччину, адже турецький президент Реджеп Таїп Ердоган пригрозив, що його країна може увійти до єврейської держави.

Як повідомляє The Times of Israel, посадовець наказав дипломатам взаємодіяти з членами Альянсу, аби домогтися вигнання Анкари.

"На тлі погроз президента Туреччини Ердогана вдертися в Ізраїль і його небезпечної риторики міністр закордонних справ Ізраель Кац доручив дипломатам терміново взаємодіяти з усіма членами НАТО, закликаючи до засудження Туреччини та вимагаючи її виключення з регіонального Альянсу", — йдеться у повідомленні від МЗС Ізраїлю.

Зазначимо, раніше, а саме у неділю, 28 липня, Ердоган заявляв, що його країна може увійти в Ізраїль, як вона це зробила раніше в Лівії і Нагірному Карабасі.

"Так само як ми увійшли в Карабах, так само як ми увійшли в Лівію, ми можемо зробити подібне з Ізраїлем. Немає причин, чому ми не можемо це зробити. Ми повинні бути сильними, щоб ми могли зробити ці кроки", — наголосив турецький лідер.

Водночас він не уточнив, який саме вид втручання пропонує. Представники Партії справедливості й розвитку не надали деталей про коментарі Ердогана.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Це відбулося під час саміту НАТО. Вони обговорили "мирну місію" очільника угорського уряду. Угорський лідер дуже прагне переконати турецького стати його союзником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.07.2024 16:03