Реджеп Тайїп Ердоган. Джерело: росЗМІ

Різка заява Ердогана: Туреччина погрожує Ізраїлю "великою війною"

У неділю, 28 липня, президент Реджеп Тайїп Ердоган публічно пригрозив Ізраїлю вторгненням із боку Туреччини. При цьому він додав, що економічні чинники не вплинуть на його рішучість.

Про це повідомило турецьке видання Haberler, посилаючись на слова Ердогана на партійних зборах в провінції Різе у неділю.

"Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не зміг зробити ці речі з Палестиною", — наголосив турецький лідер.

Ердоган додав, що на це повинні впливати жодні економічні чинники, а також рівень імпорту-експорту в оборонній промисловості.

"Дорогі брати та сестри, ніхто не має нас обманювати. Так само, як ми увійшли в Карабах і Лівію, ми зробимо те ж саме з ними. Ніщо не завадить нам зробити це. Ми просто повинні бути достатньо сильними, щоби зробити такі кроки", — акцентував президент Туреччини.

На зустрічі також були присутні міністр молоді та спорту Осман Аскін Бак, міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая, міністр національної освіти Юсуф Текін, міністр охорони здоров'я Кемаль Мемісоглу, міністр сільського та лісового господарства Ібрагім Юмаклі, заступники голови партії АК Еркан Кандемір, Фатма Бетуль Саян Кайя, Хаяті Язичі та Омер Ілері, а також член Вищої консультативної ради при президенті та колишній спікер Великих національних зборів Туреччини Ісмаїл Кахраман.

Нагадаємо, що в суботу, 27 липня, внаслідок удару по футбольному полю на Голанських висотах загинули близько 10 людей, ще 20 — отримали поранення. Усі вони віком від 10 до 20 років. Ракета вразила район Мадждаль-Шамс. На місці працювали медики швидкої допомоги, поранених доправили до лікарень. Армія оборони Ізраїлю звинуватила в обстрілі ліванський воєнізований рух "Хезболла", водночас там заперечили причетність до удару.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.07.2024 22:16