Віктор Орбан і Реджеп Ердоган. Джерело: сторінка в мережі X угорського прем'єр-міністра

Орбан продовжує "власну гру": прем’єр Угорщини прагне залучити в союзники лідера впливової країни світу

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Це відбулося під час саміту НАТО. Вони обговорили "мирну місію" очільника угорського уряду.

Про це повідомив сам Віктор Орбан на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

При цьому прем’єр-міністр Угорщини зазначив, що Ердоган є важливим партнером у його так званій "мирній місії", оскільки Туреччина була єдиною країною, яка "успішно виступила посередником між сторонами-ворогами в російсько-українській війні".

Серед іншого, Віктор Орбан наголосив, що його "мирна місія" триває та збирає все більше прихильників у світі.

За словами керівника прес-служби Орбана Берталана Хаваші, прем'єр-міністр Угорщини під час перемовин із турецьким президентом Реджепом Ердоганом попросив останнього підтримати "угорську миротворчу місію".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Угорщини надіслав таємного листа на адресу голови Європейської ради Шарля Мішеля. Там він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін упевнений у поразці України. Він ретельно підраховує втрати українських сил на полі бою та вважає, що час працює на користь Росії.

Нагадаємо, декілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що між Україною та Російською Федерацією не може бути жодного посередництва, крім консолідованих зусиль сильних держав світу, які здатні змусити очільника Кремля Володимира Путіна припинити війну. Це дає відповідь на запитання щодо "миротворчих ініціатив" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 14:16