Знищений командир Мамдух Лулу. Джерело: Армія оборони Ізраїлю

Ізраїльські військові заявили про знищення командира "Ісламського джихаду" в Секторі Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила про знищення одного з високопоставлених командирів палестинського "Ісламського джихаду". Це відбулося внаслідок авіаудару в Секторі Гази.

Відповідну заяву ізраїльський військових опублікував The Times of Israel.

Мамдух Лулу служив помічником командирів північного підрозділу "Ісламського джихаду" в Газі. У заяві ЦАХАЛу йдеться, що Лулу також підтримував контакти з офіційними особами "Ісламського джихаду" за кордоном.

"Лулу був центральною фігурою в палестинському "Ісламському джихаді", ініціював і очолював численні терористичні атаки та напади зі Сектора Гази на Ізраїль як під час війни, так і в повсякденному житті", — йдеться в заяві ЦАХАЛу.

Раніше під час авіаудару ізраїльських сил по Рафаху на півдні Сектора Гази загинув начальник відділу постачання військового крила ХАМАСу Хасан аль-Атраш.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу 31 грудня заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Нагадаємо, що водночас 1 січня в Армії оборони Ізраїлю заявили про виведення частини своїх бригад зі Сектора Гази. Це пов’язано з успішним перехопленням контролю в регіоні. Військові заявили, що вважають, що війна проти терористичного угруповання, ймовірно, триватиме протягом 2024 року. Вони запевнили, що готові до тривалих боїв, хоча при цьому визнали, що в ній можуть бути різні етапи інтенсивності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.01.2024 17:49