Фото: Shutterstock.com

Кабмін обмежив продаж сигарет і алкоголю в Duty Free: що потрібно знати

Відтепер магазини безмитної торгівлі Duty Free зможуть продавати лише дві пачки іноземних цигарок та два літри алкоголю одній особі протягом доби. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 19 січня.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України. 

"Сьогодні, 19 січня, Кабінет Міністрів прийняв рішення для ліквідації схеми ухилення від сплати податків при реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв у магазинах безмитної торгівлі Duty Free", — йдеться у повідомленні.

Цим рішенням передбачено запровадження на час дії воєнного стану ефективного контролю за дотриманням обмежень з реалізації магазинами Duty Free тютюнових виробів і алкогольних напоїв одній особі протягом доби.

"З цією метою постановою запроваджено Порядок обміну інформацією між Держприкордонслужбою, ДПС, Держмитслужбою та магазинами Duty Free для ідентифікації покупців алкогольних напоїв і тютюнових виробів", — додали в прес-службі.

Що це таке Duty Free?

Duty Free — це магазини, де продаються товари, у вартість яких не включені різні акцизи, мита і ПДВ. Важлива умова: покупки повинні бути вивезені з території країни. Найчастіше точки продажів розташовані на пропускних пунктах (аеропорти, вокзали, наземні державні кордони).

Нагадаємо, з 11 січня 2024 року набрали чинності нові норми стосовно маркування пачок сигарет і тютюнових виробів. Відтепер попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.01.2024 19:59