Фото: ілюстративне. Джерело: Фокус

В Україні обмежують продаж цигарок та алкоголю в Duty Free

В Україні обмежили продаж тютюнових виробів та алкоголю в магазинах безмитної торгівлі (Duty Free). Закон набрав чинності 1 жовтня 2023 року.

Про це розповів нардеп Ярослав Железняк. 

"Сьогодні вступив в силу мій з колегами закон про закриття схеми Duty Free", — написав він у Telegram.

Варто зазначити, що 10 серпня Рада ухвалила у другому читанні законопроект № 9315 про заборону торгівлі цигарками й алкоголем у Duty Free. Його підтримали 276 народних депутатів.

Основні заборони та обмеження:

  • Забороняється продаж магазинами безмитної торгівлі вітчизняних сигарет та інших тютюнових виробів.
  • Встановлюється обмеження на продаж інших тютюнових виробів: одній особі протягом однієї доби можна продати 50 сигарет (вагою не більше трьох грамів кожна) або 50 грамів тютюну.
  • Запроваджуються обмеження на продаж магазинами безмитної торгівлі алкогольних напоїв: одній особі протягом однієї доби дозволяється продавати не більше двох літрів алкогольних напоїв із вмістом спирту, що не перевищує 22%, або один літр міцних (із вмістом спирту більш як 22%) алкогольних напоїв.

Народний депутат має надію, що завдяки цим нововведенням вдасться викоренити схему по duty-free з нелегального ринку тютюну. Він наголосив, що в Україні можуть закрити всі наземні магазини, якщо закону не будуть дотримуватись.

"Якщо не дай Бог, ми побачимо хоча б натяк на порушення. Наступний крок буде миттєво закрити всі наземні магазини безмитної торгівлі. Сподіваюсь останній меседж всім зрозумілий", — додав він.

Нагадаємо, на території Вінницької області заборонили продаж алкоголю з 22:00 до 06:00. Наказ набирає чинності з 27 вересня 2023 року і діятиме до закінчення воєнного стану. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.10.2023 15:11