Фото: Facebook Олени Думи

Кабмін призначив нову очільницю АРМА: чому її називають скандальною

Колишня заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Дума стала новою директоркою Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА). Відповідне рішення ухвалив Кабмін.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Варто відзначити, що за два дні до цього конкурсна комісія рекомендувала призначити колишню заступницю голови Чернігівської ОДА Олену Думу новою директоркою АРМА. Це рішення викликало негативну реакцію, адже у новоспеченої очільниці АРМА немає необхідного професійного досвіду. Думі також закидають ділові контакти з держзрадниками та підозрюваними у співпраці з РФ. Такого висновку дійшла організація Transparency International Ukraine, тому закликала Кабмін не призначати її кандидатуру.

Своєю чергою посли країн "Великої сімки" звернули увагу на "занепокоєність громадянського суспільства" після рекомендації призначити Олену Думу керівницею АРМА.

"G7 уважно стежила за процесом призначення голови ARMA та зауважила занепокоєність громадянського суспільства щодо вжитих процедур. Важливо дотримуватись належних процедур, щоб зміцнити довіру до ARMA", — йдеться в заяві G7.

Після критики Олена Дума заявила про тиск на конкурсну комісію та уряд.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив нове кадрове рішення й призначив нового гендиректора "Укроборонпрому". Тепер державний концерн очолюватиме Герман Сметанін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2023 20:23