Фото: Герман Сметанін у Facebook

"Укроборонпром" очолив Герман Сметанін: що відомо про нового керівника

Кабінет міністрів ухвалив нове кадрове рішення й призначив нового гендиректора "Укроборонпрому". Тепер державний концерн очолюватиме Герман Сметанін.

Про це повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Перед новим керівником "Укроборонпрому" стоїть три головні завдання:

1. Наростити виробництво боєприпасів та військової техніки.
2. Побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру.
3. Трансформувати "Укроборонпром".

"Молодий прогресивний лідер. Пройшов свій шлях в ОПК від інженера до керівника заводів. Від себе обіцяю підтримку непростих, але важливих рішень та допомогу на шляху трансформації найбільшого оборонного підприємства", — написав Камишін.

Що відомо про Германа Сметаніна

За даними із відкритих джерел, він народився у 1993 році в Харкові. Отримав фах інженера-конструктора колісно-гусеничних транспортних засобів у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Також вивчився на менеджера з управління оборонно-промислового корпусу в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

Спочатку Сметанін працював у Харківському конструкторському бюро машинобудування, яке є складовою частиною Укроборонпрому. Надалі працював головним конструктором та головним інженером Львівського бронетанкового заводу.

У 2020-2021 роках працював директором з виробництва на заводі імені Малишева, потім —  директором Харківського бронетанкового заводу.  У квітні 2023 року Кабмін призначений гендиректором заводу імені Малишева.

Нагадаємо, генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв втратив свою посаду. Він очолював концерн від 3 грудня 2020 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2023 10:54