Фото ілюстративне. Джерело: pravda.if.ua

Кабмін ухвалив постанову про Єдиний туристичний реєстр в Україні: що це означає

Український уряд ухвалив постанову про порядок ведення Єдиного туристичного реєстру (ЄТР). Її ініціювало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Там зазначили, що ухвалена постанова визначає процедуру ведення Єдиного туристичного реєстру, його структуру, функціонування, адміністрування, процедуру формування і внесення інформації про готелі та туристичних операторів.

Ключова мета функціонування Єдиного туристичного реєстру — забезпечення прозорості та рівних можливостей на ринку туристичних послуг. Реєстр створений для обліку готелів і туристичних операторів.

Офіційно свою роботу Єдиний туристичний реєстр має розпочати з 1 січня 2025 року. Запускати оновлений реєстр буде Державне агентство розвитку туризму.

"Повноцінний запуск Єдиного туристичного реєстру сприятиме детінізації сфери туризму, адже дозволить вести облік готелів і туристичних операторів. Наразі цей облік є добровільним", — йдеться в повідомленні.

У відомстві акцентували, що згодом, після повноцінного запуску Єдиного туристичного реєстру, кожен зможе перевірити легальність роботи готелів і туристичних операторів.

Нагадаємо, наприкінці червня стало відомо, що проблеми з водопостачанням із материка призвели до того, що італійський острів Капрі залишився без води. Через це туристам заборонили висаджуватися в популярному місці відпочинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 22:34