Острів Капрі. Джерело: 10місць.укр

Туристам заборонили в'їзд на італійський острів: у чому причина

Проблеми з водопостачанням із материка призвели до того, що італійський острів Капрі залишився без води. Через це туристам заборонили висаджуватися в популярному місці відпочинку.

Про це повідомила агенція AFP. Заборона мера Капрі Паоло Фалько змусила декілька поромів, що прямували на острів з Неаполя та Сорренто на півдні Італії, повернути назад.

Компанія, відповідальна за постачання води на острів, заявила, що в четвер на материку виникла технічна проблема, і хоча її вирішили, проблеми з водопостачанням на Капрі залишилися.

Фалько попередив про "справжню надзвичайну ситуацію" та сказав, що хоча в п'ятницю на більшій частині острова вода ще була, місцеві резервуари "вичерпуються".

"Надзвичайна ситуація погіршиться з прибуттям тисяч туристів, які щодня відвідують острів Капрі", — сказав він.

За його словами, місцеві мешканці можуть отримати до 25 літрів питної води на домогосподарство з цистерни. Заборона, яка не поширюється на резидентів, діятиме до подальшого повідомлення.

Капрі в Неаполітанській затоці славиться своїми білими віллами, узбережжям, вкритим бухтами та висококласними готелями. Тут проживає близько 13 000 постійних мешканців, але влітку сюди приїжджає величезна кількість одноденних туристів.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації ООН Зураб Пололікашвілі ініціював створення робочої групи для підтримки туризму й економіки України. Він пропонував розпочати з відносно безпечних регіонів нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.06.2024 17:57