Засідання ВТО ООН у Самарканді. Джерело: ДАРТ

В ООН запропонували відродити в’їзний туризм в Україні: з чого планують розпочати

Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації (ВТО) Організації об’єднаних націй Зураб Пололікашвілі ініціював створення робочої групи для підтримки туризму й економіки України. Він пропонує розпочати з відносно безпечних регіонів нашої країни.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ). У Самарканді (Узбекистан) зараз триває 25 сесія Генеральної Асамблеї ВТО ООН. У своєму зверненні до світової спільноти пан Пололікашвілі зазначив, що Всесвітня туристична організація має об’єднати зусилля всіх членів туристичної спільноти та зробити все можливе для того, щоби в’їзний туризм в Україні знову відновився.

"Упевнений, що підтримка всіх країн-членів ВТО ООН стане дуже корисною та переросте у прекрасний початок відродження туризму в Україні. Ми можемо розпочати з організації різноманітних заходів у відносно безпечних частинах країни або ж біля кордонів зі сусідніми державами", — запропонував генсек Всесвітньої туристичної організації.

Раніше, 1 червня 2023 року, на 68 засіданні Європейської комісії Всесвітньої туристичної організації Україну одностайно обрали керувати в цьому органі. На 69 засіданні Україна, як країна-очільниця європейського сектору, представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.

Нагадаємо, що Організація об'єднаних націй виділяє 123 мільйони доларів на допомогу українцям взимку. Загалом фінансову допомогу в Україні отримає близько 450 тисяч осіб, які постраждали від війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.10.2023 14:25