Фото: сайт ООН

ООН виділяє $123 млн на допомогу українцям взимку: хто отримає гроші

Організація об'єднаних націй виділяє 123 мільйони доларів на допомогу українцям взимку. Загалом фінансову допомогу в Україні отримає близько 450 тисяч осіб, які постраждали від війни.

Про це йдеться у документі на сайті організації. 

Зазначається, що управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців виділить 123 мільйони доларів адресної допомоги в зимовий період постраждалим від війни в Україні.

"Допомога з вересня 2023 року до лютого 2024 року надаватиметься у формі готівки для покриття витрат на електроенергію та оренду житла. У місцях, де відсутня змога надати готівку, УВКБ ООН і партнери роздаватимуть обігрівачі та непродовольчі товари, а також нададуть прихисток. За підрахунками ООН, готівку отримають 450 тисяч людей в Україні. Ще 15,75 тисячі осіб буде забезпечено житлом або засобами обігріву", — йдеться в повідомленні.

За офіційною інформацією, 250 тисяч осіб буде забезпечено необхідними для зими непродовольчими товарами, зокрема термоковдрами, кухонними гарнітурами, матрацами, спальними мішками, лампами, термосами і рушниками. Ще 62,25 тисячі осіб отримають зимові куртки і взуття.

"Також ООН забезпечить ремонт систем опалення та електропостачання у 362 будівлях, де проживає 18 тисяч осіб. Крім того, підготовлено генератори, достатні для обслуговування 104 тисяч осіб, які будуть розподілятися при потребі. Загалом ООН обіцяє допомогти в Україні 900 тисячам, які постраждали від війни", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Норвегія надасть Україні додаткову фінансову допомогу для забезпечення українців життєво важливою допомогою. Держава виділить на ці потреби 92,5 мільйони доларів.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Норвегії. Кошти будуть спрямовані для надання допомоги найбільш вразливим верствам населення, дітям, біженцям і внутрішньо переміщеним особам, яка включатиме забезпечення доступу до житла, їжі, води, освіти, охорони здоров'я та психосоціальної підтримки, а також захисту від сексуального та гендерного насильства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.09.2023 20:24