Фото: ua-energy.org

Норвегія виділяє Україні фінансову допомогу: про яку суму йдеться

Норвегія надасть Україні додаткову фінансову допомогу для забезпечення українців життєво важливою допомогою. Держава виділить на ці потреби 92,5 мільйони доларів.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Норвегії.

"Цивільне населення України дуже постраждало внаслідок жорстокої війни Росії. Зусилля українського народу, спрямовані на боротьбу з щоденними нападами на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру, є героїчними. Вони потребують нашої допомоги, щоб пережити ще одну зиму війни", — заявила міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Хвітфельд.

Кошти будуть спрямовані для надання допомоги найбільш вразливим верствам населення, дітям, біженцям і внутрішньо переміщеним особам, яка включатиме забезпечення доступу до житла, їжі, води, освіти, охорони здоров'я та психосоціальної підтримки, а також захисту від сексуального та гендерного насильства.

Зазначається, що фінансування виділяють в рамках Програми підтримки Нансена для України. Допомога буде розподілена через наявні програми, створені ООН та Червоним Хрестом.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам повідомив, що Норвегія передасть Україні близько 50 гусеничних вантажівок. Вони призначені для доставлення вантажів у райони, де немає доріг. Такі авто легко маневрують на місцевості, недоступній для колісних транспортних засобів. Їх можна використовувати для перевезення боєприпасів, харчових продуктів та води для українських військових у польових умовах. Машини перебували на зберіганні у норвезької армії, але зараз проходять технічне обслуговування перед передачею Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2023 18:59