Фото: соцмережі

Скільки Німеччина витратила коштів на військову допомогу Україні: дані Spiegel

Федеративна Республіка Німеччина посідає перше місце в Європі та друге місце у світі після США за обсягами наданої Україні військової допомоги. З початку російського вторгнення Міністерство оборони країни витратило на підтримку нашої держави близько 5,2 мільярда євро.

Про це повідомляє SPIEGEL з посиланням на звіт німецького уряду.

Зазначається, що у 2022 фінансовому році Міноборони Німеччини витратило близько 1,63 мільярда євро на військову допомогу Україні. 

"Поки що на ці послуги у 2023 фінансовому році було витрачено близько 2,886 мільярда євро", — йдеться у звіті.

Сума допомоги включає витрати на компенсацію переданих матеріалів. Крім того, було передано "військові матеріали на суму близько 620 мільйонів євро", а також надано "загальні послуги підтримки, такі як адміністративна допомога, транспортування поранених, навчання тощо на суму близько 55 мільйонів євро".

Варто зазначити, що в липні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що, виходячи з попередніх рішень, до 2027 року на постачання зброї в Україну буде витрачено загалом до 17 мільярдів євро. Наразі витрачено понад третину оголошеної суми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини черговий пакет військової допомоги. До нього, серед іншого, увійшли дві сотні броньованих машин MRAP. Також у міноборони країни наголосили, що хочуть у майбутньому посилити протиповітряну оборону України, наприклад, зенітними танками Gepard і IRIS-T.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 19:04