Фото: MRAP. Джерело – Вікіпедія

Німеччина виділила Україні потужний пакет військової допомоги: що отримають ЗСУ

Україна отримає від Німеччини черговий пакет військової допомоги. До нього, серед іншого, увійшли дві сотні броньованих машин MRAP.

Про це повідомляє міноборони Німеччини. Збройні сили також отримають від союзників боєприпаси для мінометів і артилерії.

"Федеральне міністерство оборони пообіцяло Україні подальший великий пакет підтримки на суму близько 400 мільйонів євро. Підтримка надається там, де вона найбільш необхідна", — йдеться у повідомленні німецького відомства.

У міноборони Німеччини наголосили, що хочуть у майбутньому посилити протиповітряну оборону України, наприклад, зенітними танками Gepard і IRIS-T.

Що увійшло до нового пакету військової допомоги Німеччини:

  • 200 бойових броньованих машин MRAP;
  • 50 надводних дронів;
  • десятки тисяч снарядів різних калібрів;
  • 480 ракет АТ2;
  • системи розмінування та інше;
  • зимовий одяг, генератори тепла та електроенергії.

Нагадаємо, у вівторок, 19 вересня, у Німеччині відбулася чергова зустріч союзників України у форматі "Рамштайн". На засіданні партнери обговорили допомогу Україні. Зокрема, серед пріоритетів було постачання зброї, яка терміново необхідна для звільнення окупованих територій. США вкотре наголосили, що готові підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Як і інші країни-учасники "Рамштайну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 20:19