Фото: соцмережі

Норвегія передасть Україні гусеничні вантажівки: названо кількість

Норвегія передасть Україні близько 50 гусеничних вантажівок. Вони призначені для доставлення вантажів у райони, де немає доріг.

Таку заяву зробив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, пише "Європейська правда".

За даними джерела, такі авто легко маневрують на місцевості, недоступній для колісних транспортних засобів. Їх можна використовувати для перевезення боєприпасів, харчових продуктів та води для українських військових у польових умовах.

Машини перебували на зберіганні у норвезької армії, але зараз проходять технічне обслуговування перед передачею Україні.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере заявив, що українські пілоти будуть навчатися на двох винищувачах F-16. Наразі держава розглядає можливість надання Україні додаткових винищувачів.

У липні високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що Україна отримає від Норвегії фінансову допомогу в розмірі 22 мільйони євро. Вона входить у заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру.

Варто відзначити, що через російські обстріли люди продовжують покидати свої домівки та виїжджають за межі України. Зокрема, останнім часом Норвегія зафіксувала збільшення українських біженців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 18:52