Фото: slovoidilo.ua

Трамп зробив нову скандальну заяву про війну в Україні

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що Україна програє у війні проти Росії, хоча раніше могла б домовитися із країною-агресоркою та "без бою" віддати частину своєї держави.

Його черговий випад цитує телеканал NBC.

"Були певні частини, Крим та інші частини країни, які багато людей очікували, що це може статися. Можна було б домовитися. Тож вони могли б укласти угоду, за якою зараз буде менше території, ніж Росія вже захопила, якщо чесно. І можна було б укласти угоду, за якою ніхто б не загинув. У них була угода. У них була б країна Україна", — заявив він.

Екс-президент США вважає, що Україна програє у війні, "якої могла б уникнути", уклавши угоду.

"Зараз ніхто навіть не знає, чи буде Україна повністю захоплена. Я скажу так: щось відбувається, і це не добре для України. Тому що новини більше не повідомляють про війну. Фейкові новини. Вони більше не повідомляють про війну. Ви не знайдете багато репортажів. Це означає, що Україна програє", — зазначив він.

Водночас Трамп зазначив, що весняного наступу ЗСУ так і не відбулося, тому що українських військових зустріла "стіна озброєння і бомб" з боку Росії.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що може закінчити війну в Україні "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім. Мовляв, для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду. Варто зауважити, що це вже не перша подібна заява Трампа. Про те, що може завершити війну в Україні "за 24 години" він казав і в лютому, і у березні. Однак на питання, як саме він це зробив би, політик відповідав, що не може цього сказати, "адже якби сказав, то, ймовірно, не зміг би цього зробити".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 23:24