Рустем Умєров. Джерело: Міноборони

Кадрові зміни в Міноборони: Умєров звільнив чотирьох заступників

Система Міністерства оборони України — Збройні сили, Головне управління розвідки та Державна спеціальна служба транспорту — під час воєнного стану є закритим периметром. Там проведено кадрові зміни.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі", — наголосив він.

Міністр додав, що в цьому контексті проводяться й кадрові зміни, а також повідомив, що підписав подання до Кабінету міністрів про звільнення заступників міністра оборони:

  • Станіслава Гайдера (переходить на посаду керівника Офісу міністра);
  • Олександра Сергія;
  • Юрія Джигира;
  • Людмили Дараган (державного секретаря).

Про нові призначення, включно із заступниками міністра, Умєров пообіцяв поінформувати окремо. Він також підтвердив, що триває реформа систему оборонних закупівель.

"Спецтехноекспорт" переходить від Головного управління розвідки до Міноборони. Поставив завдання — довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними й антикорупційними органами. Також продовжуємо реформування Агентства оборонних закупівель і Державного оператора тилу, наближаючи ці процеси до стандартів НАТО. Найближчим часом створимо наглядові ради для обидвох структур. Подання до Кабінету міністрів зробимо цього тижня", — підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, раніше прес-служба Міноборони повідомляла, що законопроект про єдиний державний реєстр військовослужбовців в Україні вже подали до Верховної Ради. Він може з'явитися найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.10.2024 09:35