Катерина Черногоренко. Джерело: Міноборони

В Україні готують єдиний держреєстр військовослужбовців: у Міноборони розповіли подробиці

Законопроект про єдиний державний реєстр військовослужбовців в Україні вже подали до Верховної Ради. Він може з'явитися найближчим часом.

Про це повідомила прес-служба Міністерство оборони України. У відомстві зазначили, що головні пропозиції в документі такі:

  • створення єдиної бази даних для військовослужбовців ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту;
  • запровадження унікального електронного ідентифікатора Military ID, він надасть можливість обміну даними між реєстрами без використання персональних даних військовослужбовців;
  • формування законодавчої бази для подальшого розвитку додатка "Армія+" та інформаційно-комунікаційної системи Міністерства оборони України;
  • надання електронних послуг військовослужбовцям та їхнім сім'ям, включаючи соціальні пільги, гарантії та бонусні програми.

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко наголосила, що коли законопроект запрацює, це надасть можливість отримати юридичні інструменти роботи з інформацією про військовослужбовця та захисту таких даних.

"Це дозволить керувати кар'єрою, здобувати необхідну освіту та компетенції нашим військовим. Ми, як держава, зможемо надавати їм адміністративні та соціальні послуги в електронному форматі", — додала чиновниця.

Нагадаємо, раніше Катерина Черногоренко розповідала, що українські військові фактично постійно використовують особисті мобільні пристрої. У Міністерстві оборони знайшли інноваційні рішення, як захистити їх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.09.2024 21:51