Фото: vsn.ua

В Україні можуть ввести електронні бойові розпорядження: у Міноборони назвали умови

В Україні можуть з'явитися електронні бойові розпорядження для військовослужбовців. Проте для цього необхідно виконати ще низку умов.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко в інтерв'ю АрміяInform.

За словами посадовиці, не рідко на фронті трапляються випадки, коли журнал бойових дій не ведуть належним чином або він втрачається внаслідок бойових дій. Через це губляться бойові розпорядження, які б підтверджували участь військового в операції.

"Бойове розпорядження — це моя мрія. Я вважаю, що цифрувати — це напрямок і дуже важливе завдання Міністерства оборони. Ми рухаємося дуже швидко, але рухаємося так, щоб була підібрана для будь-якого цифрового рішення дуже правильна архітектура, яка дозволить швидко масштабувати рішення і зробити його сталим, закріпитися в армії", — наголосила Черногоренко.

Проте, аби це сталося ще необхідно виконати декілька умов. Зокрема, впровадити повноцінний реєстр військовослужбовців, налагодити безпечний обмін між різними контурами, різними грифами — таємний, для службового користування і відкритий контур.

"І це — досить серйозна і організаційна, і технологічна задача. Як тільки ми це зробимо дуже правильно з точки зору архітектури — тоді ми зможемо цифрувати бойове розпорядження", — зауважила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив зміни до порядку надання відстрочки військовозобов'язаними, які є доглядачами та піклувальниками про хворих родичів. Завдяки внесеним змінами вдасться регулювати питання відстрочки, перевірки підстав для неї, визначається перелік документів для отримання відстрочки, затверджується форма акта про встановлення факту здійснення догляду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 14:54