Кирило Тимошенко. Джерело: Офіс президента України

Як Кирило Тимошенко став радником Міноборони: пояснення Умєрова

У Міністерстві оборони України хотіли, щоби всі комунікації Сил оборони мали one voice policy. Для цього впродовж тривалого часу шукали людину, але всі відмовлялися. Так на цю посаду потрапив Кирило Тимошенко.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю LB.ua.

"Колеги сказали, що є крутий фахівець. Я запитав антикорупціонерів, чи професіонал він. Сказали: так. Чи є до нього запитання? Чи знав я, що мене критикуватимуть за це рішення? Так. Я сфокусувався на цілі, яка потрібна моїй країні, не мені особисто", — пояснив він.

На зауваження про те, що Тимошенка з попередньої роботи в Офісі президента звільнили зі скандалом, міністр оборони відповів: "Я дуже чітко сфокусований на цілі. Мені потрібно відбудувати своє. Якщо я буду усіх тільки в білому пальті в команду запрошувати… Я "шапочно" його знав. Прийшов, кажу: "Кириле, ось які цілі, ти зможеш зі свого боку взяти цю висоту?". Він сказав: "Так". Окей, тоді твоя вертикаль така-то. Чи знав я, що мене критикуватимуть за це рішення? Так. Але я сфокусувався на цілі".

За його словами, "інші професіонали" сказали, що комунікація в міністерстві тепер покращилася. Щодо призначення Тимошенка мали зауваження міжнародні партнери. За словами Умєрова, він розмовляв про це з дипломатами, та сказав, що якщо стосовно нього є якісь запитання, то він передасть їх правоохоронцям.

"Я в Кирила запитував, чи є до нього якісь запитання з боку правоохоронних чи антикорупційних органів, щоби він проконсультувався з юристом абощо. Коли я його брав на роботу, він сказав, що у НАЗК до нього жодних запитань немає. Знаєте, знищити репутацію сьогодні можуть не тільки органи, але й, скажімо, соціальні мережі", — вважає міністр.

Умєров заперечив, що Тимошенко займається в міністерстві не лише комунікаціями, а й фортифікаціями. За словами міністра, він попросив Тимошенка не робити цього, поки він до нього не звернеться. Також міністр сказав, що отримав від Тимошенка запевнення у відсутності спілкування з Юрієм Голиком, ідеологом "Великого будівництва", фігурантом корупційної справи.

Як відомо, в січні 2023 року Кирила Тимошенка звільнили з посади заступника голови Офісу президента. За час повномасштабного вторгнення він фігурував у декількох скандалах. Спершу журналісти Bihus.info опублікували розслідування про те, що Тимошенко користується службовим авто Chevrolet Tahoe. Цю машину передала як гуманітарну допомогу американська компанія General Motors.

Згодом з’явилася інформація, що Тимошенко використовував авто бізнесмена Веміра Давітяна вартістю в 100 тисяч доларів і орендував маєток у власника будівельної компанії Ніконова. Тимошенко був публічним куратором будівельного напрямку, а бізнес Ніконова перебуває саме у цій площині.

Нагадаємо, що 27 червня цього року до колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка приходили з обшуками через справу зі зливами з Національного антикорупційного бюро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 18:52